Nätbutiker

Idag är det knappast ovanligt att handla från nätbutiker, faktum är att hela tre fjärdedelar av Sveriges befolkning handlar på nätet regelbundet. Allt fler uppskattar att kunna jämföra priser och titta på flera olika butikers utbud, utan att behöva åka hemifrån för att trängas i fysiska butiker. Det finns en uppsjö av nätbutiker som erbjuder sina produkter, allt från butiker med små, exklusiva utbud till gigantiska nätvaruhus som satsar på stora sortiment och låga priser. Ska du handla produkter för hundar eller hästar är utbudet hos både svenska och utländska butiker enormt stort. Här får du tips om ett antal riktigt bra butiker!

Hitta nätbutiker med häst- eller hundprodukter

Nätbutiker med hästinriktning

Det finns en uppsjö av nätbutiker som säljer hästprodukter, och många av dem siktar på att erbjuda ett stort antal produkter till lågt pris. Många kedjor med fysiska butiker finns också på nätet, exempel på detta är bland annat välkända företag som Hööks (www.hooks.se), Horze (www.horze.se) och MyOne (www.myone.se). Det finns också butiker som satsar mest på sina webbutiker, bland annat Emmishopen (www.emmi.se) och Horse Me Up (www.horsemeup.se). Ett tips för den som verkligen vill hitta hästprylar till billigt pris är att kika in i Börjes i Tingsryds webbutik (www.borjes-tingsryd.se). Börjes är många hästfantasters favoritbutik. De har en gammal och lite rörig webbutik, men priserna är helt oslagbara.

Är du intresserad av lite lyxigare produkter finns det självklart nätbutiker som har ett sådant sortiment. Ett exempel är PS of Sweden (www.psofsweden.se), som blivit mycket uppmärksammade de senaste åren. PS of Sweden säljer bara produkter från sitt eget varumärke. De har bland annat schabrak, benskydd och täcken, men är allra mest kända för sina anatomiska träns. Dessa träns tillverkas av vegetabiliskt garvat läder från England, och är omtalade för sin speciella design med anatomiskt utformade nackstycken och skonsamma nosgrimmor som inte ska trycka på några känsliga nerver. Tränsen är exklusiva, och prislappen är satt därefter – ett träns från PS of Sweden kostar mellan 1499 och 3999 kronor.

Hundbutiker med det lilla extra

Att starta nätbutiker med hundprodukter har varit på modet den senaste tiden. Det är inte bara hundtillbehör som ökar i försäljning, det blir nämligen mer och mer populärt att beställa hundfoder med hemleverans, för att själv slippa bära hem tunga säckar från djuraffären. Vilken webbutik man ska välja beror självklart på vad man är ute efter. Petmarket (www.petmarket.se) erbjuder foder i toppklass samt designprodukter för hundar till extremt låga priser. Petmarket säljer dock bara utvalda varumärken. Vill man ha ett lite större utbud av produkter, men till ett högre pris, kan man till exempel handla hos Animail (www.animail.se) eller VetZoo (www.vetzoo.se).

Naturligtvis finns det nätbutiker med hundprodukter som är mer inriktade på tillbehör än foder. De tidigare nämna butikerna VetZoo och Animail erbjuder också i stor utsträckning tillbehör. Petmarket har ett litet, aktuellt utbud där priserna är mycket låga. Andra butiker som har större fokus på tillbehör är till exempel Häromi (www.haromi.se) som har ett stort sortiment av kvalitetsprodukter. Även Teba (www.teba.se), som är kända för att ha en stor hundbutik i Höör, finns på nätet. Utöver dessa butiker finns självklart också stora kedjor, till exempel DjurMagazinet (www.djurmagazinet.se) samt Arken Zoo (www.arkenzoo.se) på nätet.

Utbudet på nätet är stort

Över lag kan man konstatera att utbudet av nätbutiker i det närmaste är oändligt. Det finns en uppsjö av butiker, och det positiva är att man som konsument nästan alltid kan hitta vad man söker i någon butik. Nätbutiker med häst- eller hundprodukter finns med många olika inriktningar, och oavsett om du vill ha så billiga priser som möjligt eller hitta exklusiva märkesprylar kommer du kunna hitta en butik som passar dig. Ett tips vid all shopping på internet, speciellt om du letar efter välkända varumärken, är att titta på prisjämförelsesajter. Där kan du jämföra vad olika butiker har satt för pris på en produkt, och detta kan ibland hjälpa en att spara hundralappar!